Adrian Ghene, la un an de mandat – „Misiunea noastră, a echipei Primăriei Nanov, este de a construi pentru cetățeni, în folosul comunității”

0

Misiunea noastră, a echipei Primăriei Nanov, este de a construi pentru cetățeni, în folosul comunității și pentru bunăstarea tuturor”, este mesajul transmis de Adrian Ghene, edilul comunei Nanov de puțin peste un an de zile.

În perioada scursă de la preluarea mandatului de edil al localității, în Nanov lucrurile au început să se schimbe în bine: a fost modernizată și extinsă rețeaua publică de apă (s-a realizat un sistem circular de distribuție a apei pe str Agricultori, s-a extins aducțiunea de apă cu cca 300 m pe strada Grădinilor și cca 400 m pe str Mănăstirii), s-a extins rețeaua de canalizare, zona Adămești, cu aprox 3.700 m de conductă; a fost data în folosință Stația de epurare și instalația de canalizare existente; a fost modernizată rețeaua de iluminat public, pe străzile adiacente străzii Dunării (au fost înlocuite aprox 530 lămpi vechi – consum de energie electrică extrem de mare – aprox 350 watt/oră, cu lămpi multiled moderne – consum de 30-50 watt/oră).

De asemenea, a fost modernizată rețeaua de iluminat pe str. Dunării (înlocuire lămpi cu unele care să corespundă cerințelor europene de iluminare a E70); a fost extinsă și modernizată rețeaua de iluminat stradal, au fost montați, în vederea extinderii rețelei, 30 de stâlpi metalici, au fost montați cca 2500 m de cabluri electrice, au fost montate, în cele trei cimitire ale localității, cca 40 de lămpi moderne multiled, cu un consum de 30 watt).

De o atenție deosebită au beneficiat drumurile comunale, astfel că acestea au fost reparate în trei tranșe. În tranșa I (decembrie, 2020), au fost puși cca250 mc de pietriș tip “Balast 9 – 36 mm”, după care s-a trecut la nivelarea și compactarea drumurilor, cu autogreder și compactor. În anul 2021, lunile martie și mai, procedura a fot reluată. De asemenea, autoritatea locală de la Nanov a modernizat și străzile adiacente str Dunării, fiind lărgite și nivelat străzile Bujorului, Armoniei și Mecanicilor.

Localitatea a beneficiat și de o curățenie generală, în cadrul căreia au fost strânse cca 8000 de tone de gunoi menajer, de grajd și resturi din construcții, de pe teritoriul localității.

Și tot în anul trecut de la preluarea mandatului de către liberalul Adrian Ghene, la Nanov au fost modernizate și amenajate atât locul de joacă de la Grădinița nr.1, cât și Monumentul Eroilor, a fost împrejmuită curtea Școlii Gimnaziale, cea a Grădiniței nr. 1 și cea a Monumentului Eroilor, au fost înlocuite băncile din curtea Școlii gimnaziale, au fost montate la locul de joacă din curtea Grădiniței 1 un complex de joacă, un balansoar dublu, banci, coșuri de gunoi, scăunele fibră, căluți fibră și tartan.

Totodată, au fost achiziționate și amplasate pe raza comunei 90 de coșuri de gunoi, a fost modernizat stadionul comunal, a fost elaborat un proiect, finanțat majoritar din fonduri europene, pentru achiziționarea unui număr de 104 tablete, 25 laptopuri, 25 camere web și 5 table interactive, pentru dotarea școlii, a fost elaborat și implementat un proiect pentru achiziționarea și montarea a 80 de camere de filmat, prin intermediul cărora întreaga localitate este monitorizată video 24 din 24 ore (înființare centru de dispecerat în cadrul primăriei – un operator înregistrează și stochează informația furnizată de camerele video).

De asemenea, au fost achiziționate și montate 11 stații de autobuz moderne, astfel încât, prin intermediul unui transportator local, cetățenii au la dispoziție un număr zilnic de 16 curse dus – întors, către și dinspre Alexandria.

În ceea ce privește investițiile în derulare, la Nanov se muncește la amenajarea stației auto și a spațiilor comerciale din zona Mănăstirii, la extinderea cimitirului Adămești, la modernizarea locurilor de joacă, la extinderea Gospodăriei de apă, la modernizarea Școlii Gimnaziale, precum și la cadastrarea localității.

Dar schimbarea în bine a localității continuă, spune primarul Adrian Ghene, în acest sens fiind făcute demersuri pentru implementarea de noi proiecte esențiale pentru cetățeni. Este vorba despre extinderea rețelei apă-canal, înființarea unui sistem inteligent de gaze naturale (proiectul destinat localităților Nanov, Buzescu și Plosca a obținut deja de la Consiliul Județean Certificatul de urbanism, iar în prezent se lucrează la studiul de fezabilitate ), extinderea, consolidarea și modernizarea sediului Primăriei (cerere de finanțare depusă la CNI), construirea unei grădinițe (cererea de aprobare a finanțării a fost depusă la CNI), extinderea, consolidarea și modernizarea Grădiniței nr.2 (se lucrează la proiectul tehnic necesar extinderii, consolidării și modernizării, astfel încât aceasta să funcționeze în regim de unitate cu program prelungit), modernizarea, reamenajarea și extinderea Căminului cultural (cerea de finanțare a fost depusă la CNI).

De asemenea, se are în vedere construirea unui Dispensar medical (cerere de finanțare depusă la CNI – dispensar cu un cabinet medicină de familie, cabinet stomatologic, cabinet boli interne, pediatrie, imagistică medicală), dar și construirea unei săli de educație fizică școlară (cerere de finanțare depusă la CNI).

În ceea ce privește proiectele în curs de inițiere, autoritatea locală transmite că prioritare sunt: construirea unui pod peste râul Vedea, un parc fotovoltaic (pentru independețna energetică a consumatorilor publici ai comunei), un târg pre-orășenesc, dar și realizarea unor platforme de cartier pentru gunoi (zece astfel de platforme, pentru colectarea selectivă a deșeurilor).

Prioritară este, pentru primarul Adrian Ghene, și modernizarea străzii Dunării (instalație de canalizare, reamenajare integrală a arhitecturii urbanistice, montarea câtorva baterii de pubele pentru colectarea selectivă a deșeurilor, vopsirea parapeților metalici etc.)

Așadar, proiecte ambițioase pentru următorii trei ani de mandat al edilului liberal Adrian Ghene. Și, după cum chiar primarul PNL de la Nanov spune, acestora li se vor adăuga pe parcurs și altele, la fel de importante pentru comunitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here