Adrian Gâdea: “Un nou proiect a primit votul consilierilor județeni”- Microbuze electrice pentru elevii din județul Teleorman

0

Consilierii județeni au aprobat, în ședința extraordinară de joi, participarea Județului Teleorman, prin Consiliul Județean Teleorman, la programul privind achiziționarea de microbuze școlare mai puțin poluante, pentru elevii din județul Teleorman, a anunțat Adrian Gâdea, președintele CJ Teleorman.

Obiectivul proiectului vizează, spune Adrian Gâdea, îmbunătățirea condițiilor de transport, prin furnizarea de microbuze școlare ”verzi”, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus.

“În contextul schimbărilor climatice, una dintre cele mai mari amenințări asupra mediului, cadrului social şi economic, atât la nivel european, cât și la nivel național, se recunoaște caracterul URGENT al problemelor legate de mediul înconjurător și se propun o serie de măsuri pentru atingerea obiectivului Uniunii Europene (UE) de a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030.
Din această perspectivă, educația pentru mediu și schimbări climatice devine o PRIORITATE, iar infrastructura unităților de învățământ urmează să fie adaptată standardelor europene de dezvoltare sustenabilă.
De asemenea, pe lângă asigurarea mobilității urbane verzi, se asigură totodată și achiziționarea de mijloace de deplasare „verzi” pentru elevii aflați în zone cu populație scăzută, facilitând accesul acestora la educație odată cu protejarea mediului”, a explicat președintele CJ Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here