Adrian Gâdea: “Tomata 2023 – Program marca PSD care își dovedește utilitatea și atrage atât aprecierile fermierilor, cât și pe cele ale consumatorilor români”

0
Programul “Tomata” este un program marca PSD care își dovedește utilitatea și atrage atât aprecierile fermierilor, cât și pe cele ale consumatorilor români, spune președintele PSD Teleorman Adrian Gâdea. Mai mult, potrivit liderului PSD Teleorman, “este remarcabil că, de la an la an, numărul solicitărilor este mai mare, producția de roșii autohtonă este mai consistentă, pe piață ajunge marfă tot mai sănătoasă, mai gustoasă și mai accesibilă populației”.

 

“TOMATA 2023 – PROGRAM MARCA PSD – își dovedește utilitatea și atrage atât aprecierile fermierilor, cât și pe cele ale consumatorilor români. În 2023, numărul fermierilor înscriși în program este mai mare cu 20% față de anul trecut.

22.295 de fermieri, mai mulți cu 5.115 față de anul trecut, aplicaseră pentru programul Tomata la finalul perioadei de înscriere -1 aprilie.
Peste 7.100 dintre fermieri sunt tineri, ceea ce evidențiază atât creșterea popularității programului Tomata, cât și a încrederii fermierilor tineri în succesul acestui program. În acest sens, este semnificativ faptul că fermierii tineri care accesează programul Tomata, în acest an, sunt de șase ori mai mulți decât în 2019, la startul programului.

Ministerul Agriculturii acordă 3.000 de euro/beneficiar, pentru fiecare 1.000 de mp de solar.

Este remarcabil că, de la an la an, numărul solicitărilor este mai mare, producția de roșii autohtonă este mai consistentă, pe piață ajunge marfă tot mai sănătoasă, mai gustoasă și mai accesibilă populației”, este mesajul liderului social-democraților din județ.
Anul acesta, pentru județul Teleorma, conform datelor făcute publice, s-au înscris în programul “Tomata” 637 de solicitanți, dintre care 159 tineri cu vârste sub 40 de ani (24.96%).

Producătorii de tomate au avut posibilitatea accesării sprijinului de minimis până la data de 1 aprilie 2023, pentru care Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a alocat circa 3000 de euro/beneficiar. Valorificarea producției se va face până la data de 30 iunie 2023, inclusiv, iar ultima zi de depunere a documentelor justificative este data de 14 iulie 2023, inclusiv, în conformitate cu HG 1569/2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here