Adrian Gâdea: „PSD nu acceptă ca Guvernarea PNL să vină doar cu promisiuni pentru cetățeni”

0

Adrian Gâdea, președintele PSD Teleorman, atrage atenția guvernanților asupra faptului că, în România, potrivit Constituției, învățământul de stat este gratuit. Mai mult, liderul PSD le cere liberalilor să nu facă discriminări de niciun fel și să respecte întocmai legea fundamentală.

Mesajul liderului PSD vine după ce Guvernul Orban a avut nevoie de aproape două luni pentru a lua decizia să achiziționeze tablete pentru copiii din medii defavorizate, care nu au acces la internet și echipamente pentru a participa la învățământul online. Întârzierea Executivului este catalogată de Adrian Gâdea drept „încă o probă a improvizației și incompetenței Guvernului Orban”.

„PSD cere imperativ ca guvernul liberal să nu facă discriminări și să respecte articolul din Constituție care precizează că ÎN ROMÂNIA – ÎNVĂȚĂMÂNTUL DE STAT ESTE GRATUIT!
PSD nu acceptă ca Guvernarea PNL să vină doar cu promisiuni pentru cetățeni , „vom face”, „vom vedea”, „vom analiza”.
După ce timp de aproape două luni de zile guvernanții PNL nu au făcut nimic concret pentru a asigura tuturor copiilor dreptul la educație, abia acum au aflat și ei că familiile a cel puțin 250.000 elevi nu își pot permite să cumpere tablete sau laptopuri.
Și, de abia acum anunță că vor achiziționa 250.000 de tablete pentru cursuri școlare online, destinate acestor copiilor fără posibIlități.
Încă o probă a improvizației și incompetenței Guvernului Orban, care își bate joc de copii și de părinți!
Se știa bine că sute de mii de copii n-au cum să urmeze cursuri online pentru că pur și simplu n-au mijlocele necesare.
Au decis închiderea școlilor și tot ei au și obligația de a asigura tot ceea ce este necesar TUTUROR copiilor pentru cursurile online – tablete/calculatoare, acces la internet, programe.
Tentativa guvernului Orban de achiziție a 250.000 de tablete DOAR pentru copiii defavorizați este nu doar foarte târzie ci și o discriminare nepermisă de Constituție”, spune Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here