Adrian Gâdea: “PSD, la ministerul Agriculturii, face tot ce se poate pentru a limita efectele nocive ale lipsei de îngrășăminte”

0

Problema care a dus la închiderea combinatului de la Azomureș, respectiv imposibilitatea aprovizionării cu gaze din cauza scumpirilor, nu depinde de Ministerul Agriculturii, ci de Ministerul Energiei, care ar fi trebuit să pregătească încă de la declanșarea crizei energetice, soluții pentru marii consumatori, a transmis președintele PSD Teleorman Adrian Gâdea.
Cu toate acestea, spune liderul social-democrat din județ, “PSD, la ministerul Agriculturii, face tot ce se poate pentru a limita efectele nocive ale lipsei de îngrășăminte”.

În acest sens, ministrul PSD al Agriculturii, Adrian Chesnoiu a cerut deja revocarea deciziei care a suspendat, în plină criză, activitatea comisiei interministeriale care aviza omologarea îngrășămintelor în România.
Reluarea activității comisiei va da posibilitatea fermierilor să aibă acces pe piață la o gamă cât mai variată de fertilizanți și va debloca importurile pentru produsele avizate, susține Adrian Gâdea.

“Adrian Chesnoiu pregătește toate măsurile necesare pentru prevenirea scăderii producției agricole și limitarea scumpirilor generate de criza care a determinat oprirea combinatului Azomureș, care furniza 50% din îngrășămintele necesare.
Problema care a dus la închiderea combinatului de la Azomureș, respectiv imposibilitatea aprovizionării cu gaze din cauza scumpirilor, nu ține de Ministerul Agriculturii, ci de Ministerul Energiei. Care ar fi trebuit să pregătească încă de acum câteva luni, de la declanșarea crizei energetice, soluții pentru marii consumatori
PSD, la ministerul Agriculturii, face tot ce se poate pentru a limita efectele nocive ale lipsei de îngrășăminte.
Ministerul Agriculturii a anuțat că este este pregătit să vină în sprijinul fermierilor și că o echipă de specialiști lucrează la elaborarea unor soluții de urgență, menite să asigure necesarul pentru înființarea și întreținerea culturilor agricole în următoarea perioadă”, este mesajul social-democratului Adrian Gâdea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here