Adrian Gâdea: “PSD face apel la liderii sindicali și la toate cadrele didactice să accepte dialogul responsabil și nu confruntarea”

0
Greva din educație a declanșat un adevărat haos în sistemul de învățământ din întreaga țară, transmite președintele PSD Teleorman Adrian Gâdea, social-democratul subliniind faptul că se impune reluarea cursurilor, în mod contrar vor suferi copiii, care nu au nicio vină.

 

În acest sens, mai spune Adrian Gâdea, reluarea cursurilor reprezintă o prioritate pentru PSD, social-democrații suspendă orice negociere politică privind schimbarea guvernului și fac, totodată, apel la liderii sindicali și la toate cadrele didactice să accepte dialogul responsabil.

De asemenea, spune Adrian Gâdea, problema salariilor dascălilor își va găsi rezolvarea în proiectul Legii Salarizării Unice, care a fost devansat termenul de finalizare fiind scurtat la 15 iulie.

Greva generală a cadrelor didactice a declanșat un adevărat haos în sistemul de învățământ din întreaga țară. Școala trebuie să reînceapă, altfel cei care vor suferi sunt copiii, adică cei care nu au nicio vină.
Pentru PSD acest lucru reprezintă o prioritate. De aceea suspendă orice negociere politică privind schimbarea guvernului. Negocierile cu sindicatele trebuie urgent reluate! PSD face apel la liderii sindicali și la toate cadrele didactice să accepte dialogul responsabil și nu confruntarea! Este necesar să se găsească un compromis acceptabil și mai ales posibil, pentru toată lumea.
PSD a fost și va fi mereu alături de dascăli. A susținut creșterea veniturilor acestora, ori de câte ori a fost posibil O va face și de această dată, dar în limita posibilităților reale pe care le are țara. De altfel, rundele succesive de discuții din weekend au fost rezultatul atitudinii președintelui PSD, Marcel Ciolacu, care anunțase disponibilitatea sa de a se întâlni urgent cu liderii sindicali, pentru evitarea declanșării grevei generale.
O creștere cu 60% a salariilor, așa cum pretind greviștii din Educație, este imposibil de aplicat; nu doar că este mult pentru nivelul inflației, dar nu există banii necesari! Iar dacă totuși s-ar aplica, s-ar deschide o poartă a haosului, prin care ar pătrunde revendicări similare în spirală, inflație galopantă, creșterea datoriei publice; pe scurt, crize majore care inevitabil ar conduce la catastrofa din guvernarea Băsescu-Boc, din 2008-2009, respectiv tăierea salariilor.
Problema salariilor cadrelor didactice își va găsi rezolvarea în proiectul Legii Salarizării Unice, condiție a PNRR, care a fost devansat; termenul de finalizare a fost scurtat la 15 iulie, tocmai pentru a arăta fără echivoc disponibilitatea politică de a rezolva motivul esențial al declanșării grevei generale”, este mesajul președintelui PSD Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here