Adrian Gâdea: “PSD cere Guvernului și Coaliției Țeparilor care-l susține să plece imediat acasă”

0

Guvernul PNL condus de Florin Cîțu este incapabil să-și asume programul de vaccinare, neputând fi pusă problema vreunul termen clar până la care să fie finalizată campania de vaccinare la nivel national, spune Adrian Gâdea, președintele PSD Teleorman. Liderul social-democrat mai precizează și că, deocamdată, oamenii politici din coaliția de guvernare se ceartă pe funcții, lăsând în plan secund gestionarea pandemiei de COVID-19, motiv pentru care Adrian Gâdea, în numele partidului pe care îl conduce, cere “Guvernului și Coaliției Țeparilor care-l susține, să plece imediat acasă”.

“Premierul Cîțu trebuie să plece acasă! Guvernul condus de incompetentul Cîțu este incapabil să-și asume politic programul de vaccinare și un termen final clar până la care să se încheie vaccinarea.

Mâine guvernul Cîţu trebuie să asigure și să facă peste 100.000 de vaccinuri zilnic, inclusiv sâmbăta și duminica, pentru ca în cele 253 de zile rămase până la sfârşitul lui septembrie, cele două doze necesare imunizării să ajungă la 70% din populația României – pragul de la care se consideră efectivă realizarea imunizării în masă-adică la peste 13.500.000 de români din interiorul graniţelor.

Harababura actuală în care certurile pe ciolan și pe funcții sunt priorități și nu recâștigarea controlului pandemiei și vaccinarea populației, sunt cauzele pentru care PSD cere Guvernului și Coaliției Țeparilor care-l susține, să plece imediat acasă. Confuzia generalizată, întreținută de informațiile contradictorii despre achizițiile de vaccinuri, despre organizarea centrelor de vaccinare, despre problemele de pe platforma de înscriere la vaccinare, trebuie să înceteze.

România nu-și poate permite agonia actuală. Oamenii, companiile, societatea au nevoie de un orizont clar de timp, de un termen precis, care să le dea încredere, să le alimenteze speranța și să-i mobilizeze. Este imperios necesar ca Guvernul să nu se mai eschiveze, să-și asume clar și răspicat termenul final până la care încheie vaccinarea și să treacă la treabă. Deocamdată, a dovedit doar faptul că nu reușește și pentru asta trebuie să plece!”, susține președintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here