Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman: “Casele noastre nu sunt o temniță, ci un turn de scăpare”

0
Casele noastre nu sunt o temniță, ci un turn de scăpare, transmite Adrian Gâdea, președintele organizației județene a PSD, teleormănenilor, cu ocazia uneia dintre cele mai atipice sărbători pascale din câte s-au văzut.

Liderul social-democraților din județ subliniază faptul că se apropie un Paște diferit și confuz pentru toată lumea, iar acest lucru trebuie conștientizat și, mai ales, asumat. Conștientizat trebuie să fie și pericolul pe care îl reprezintă, în această perioadă, mersul creștinilor la biserică.

De asemenea, mai spune Adrian Gâdea, toate măsurile restrictive adoptate pe durata pandemiei de coronavirus au avut drept scop ocrotirea vieții și a sănătății cetățenilor:

“Paște binecuvântat, oameni buni!

Un Paște diferit și confuz pentru toată lumea! Trebuie să recunoaștem deschis. Dar ce îl face atât de diferit? Poate fi sărbătorit oare Paștele, marea minune a Învierii, pe timp de Pandemie?

Au fost ani grei de război, de foamete, în care oamenii luptau cu îndârjire sau doar tânjeau după libertate. Astăzi nici măcar nu ne este clar dacă suntem liberi sau nu. Niciodată, nimeni nu a mai văzut asemenea restricții. Măsuri atât de dure. Lăcașurile de cult rămâneau deschise credincioșilor chiar și în cei mai negri ani ai dictaturii comuniste.

De ce s-au întâmplat oare toate aceste lucruri?

În mod cert, oamenii suferă! Dar din motive complet diferite! Nimeni nu este încurajat să meargă pe șinele de tramvai din perspectiva exercitării dreptului său la libertate, pentru că viața i-ar fi pusă în pericol.

A fi laolaltă cu ceilalți credincioși în biserică este, din păcate, un pericol la fel de iminent, existând posibilitatea infectării cu COVID-19. Într-adevăr, prin toate aceste restricții s-a avut în vedere ocrotirea vieții și a sănătății noastre.

Viața fiecărui om contează, nu are preț. Ce sens are să ne pregătim de sărbătoari dacă prin asta punem în pericol viața și sănătatea semenilor noștri? Să ținem însă minte, casele noastre nu sunt o temniță, ci un turn de scăpare.

Vă doresc un Paște plin de lumină, fericit pe cât se poate, dar mai ales sănătos! Oriunde ați fi, dragi români, să nu uitați că de Sfintele Paști sărbătorim minunea Învierii, a iubirii și a speranței!

Să ne rugăm pentru cei aflați în suferință, pentru cei bolnavi, înstrăinați, pentru cei care duc dorul familiilor, pentru copiii rămași singuri acasă și pentru familiile îndurerate!

Să ne rugăm pentru cei care luptă în linia întâi, din sănătate, armată, poliție, ISU și din toate instituțiile statului! Ne-am închis casele, dar nu inimile! Să ne audă Dumnezeu!

Și să zicem toți cu credință, nădejde și dragoste: Hristos a Înviat!

Bucurați-vă! “

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here