Adrian Gâdea: PNL a „reușit performanța” de a îngropa și Programul TOMATA

0
PNL a
PNL a "reușit performanța" de a îngropa și Programul TOMATA”

“PNL a „reușit performanța” de a îngropa și Programul TOMATA”, își începe Președintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea, postarea pe pagină personală de Facebook.

Acesta asigură electoratul că “PSD se opune acestor măsuri nesăbuite luate de guvernul liberal și insistă pentru continuarea programului de succes TOMATA, atât de apreciat de români, producători și consumatori, deopotrivă. Se pare că PNL vrea să spunem „Adio!”, în curând, roșiilor românești sănătoase și să uităm gustul produselor autohtone.

O serie de măsuri greșite, care au fost luate de guvernul Orban în domeniul producției de tomate, întârzierile, ezitările, subfinanțarea și amatorismul decidenților politici liberali vor descuraja și chiar vor falimenta mulți legumicultori din județul Teleorman, majoritatea tineri fermieri care vor fi obligați să renunțe la afaceri. Astfel, în loc să continue și să dezvolte un program bun, care aducea pe masă românilor roșii autohtone sănătoase, guvernanții se grăbesc să distrugă toate beneficiile acestui program.

Mai mult acesta dorește ca Partidul Național Liberal să răspundă cetățenilor la următoarele întrebări:

“Dorim că PNL să răspundă cetățenilor:

De ce Guvernul Orban NU a publicat H.G. privind aprobarea programului pe anul 2020? Până astăzi, răsadurile trebuiau deja plantate pentru a putea fi livrate pe piață începând cu 1 martie.

De ce Bugetul este redus cu 10 milioane de euro?

De ce Programul se restrânge doar la un singur ciclu, cel de primăvară, deși perioada deficitară este și în lunile de început de iarnă când tomatele nu se mai pot produce decât în sere sau solarii?

De ce Bugetul alocat este pentru maximum 13.000 de solicitanți față de 20.000 de mii de solicitanți în 2019?

De ce au tergiversat și birocratizat excesiv Programul, astfel încât vom avea mai puțin cu 14.000 tone tomate din producția autohtonă, pentru piața românească?”

Rămâne de văzut dacă va primi sau nu răspunsurile la aceste întrebări!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here