Adrian Gâdea: “Ministerul Transporturilor reușește performanța să consume toți banii alocați pentru investiții și va solicita suplimentări consistente la rectificarea bugetară”

0

Președintele PSD Teleorman Adrian Gâdea anunță că Ministerul Transporturilor a reușit performanța să consume toți banii alocați pentru investiții și va solicita suplimentări consistente la rectificarea bugetară. Este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru, spune Adrian Gâdea, spre deosebire de anii anteriori când la rectificarea bugetară o bună parte din banii alocați inițial pentru Ministerul Transportului era redistribuită către alte ministere.

Pentru prima dată ministerul Transporturilor reușește performanța să consume toți banii alocați pentru investiții, mai ales din fonduri europene, motiv pentru care va solicita suplimentări consistente la rectificarea bugetară.
Pentru infrastructura rutieră s-au semnat, de la începutul anului, de 4 ori mai multe contracte decât anul trecut și s-au plătit
de două ori mai mulți bani pe lucrările executate.
Asta arată că investițiile în infrastructură se derulează cel puțin
de două ori mai repede față de anii anteriori.
Valoarea contractelor semnate a fost, în primele 9 luni ale anului 2022, de 16,6 miliarde lei, față de numai 4,5 miliarde pe tot anul 2021.
Valoarea plăților pe lucrările executate în primele 9 luni din 2022 a fost de 9 miliarde lei, față de numai 4,8 miliarde lei pe tot anul 2021.
De regulă, în anii anteriori, la rectificarea bugetară o bună parte din banii alocați inițial pentru Ministerul Transportului era redistribuită către alte ministere, pentru că cei care se ocupau de acest sector nu erau în stare să deruleze proiectele de investiții, iar banii rămâneau necheltuiți”, precizează președintele PSD Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here