Adrian Gâdea: „Guvernul Cîțu se dovedește a fi guvernul Corijenților în toate sensurile posibile!”

0

Preșdintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea aduce acuzații grave Guvernului Cîțu, pe care-l consideră principalul vinovat de faptul că peste 16.500 de copii nu s-au înscris și nu participă la Evaluarea Națională și alți peste 34.000 nu vor da bacalaureatul din cauza corijențelor. Motivul invocat de autorități – respectiv pandemia, este considerat de liderul PSD Teleorman o „scuză penibilă” și subliniază faptul că Executivul s-a încăpățânat să țină școlile închise, măsură ce a afectat grav procesul de învățământ.

„PENIBIL! Nici n-a început bine Evaluarea Națională că ministrul Educației încearcă să scuze guvernul Cîțu. Sunt peste 16.500 de copii (peste 10% din total) care NU s-au înscris și nu participă la Evaluarea Națională și peste 34.000 (peste 22% din total) care nu vor da bacalaureatul din cauza corijențelor. Pentru rezultatele proaste, scuza penibilă ar fi pandemia. Dar ignoră realitatea că guvernul din care face parte s-a încăpățânat, contrar practicii europene, să țină școlile închise, ceea ce a afectat grav procesul de învățământ. Guvernul Cîțu se dovedește a fi guvernul Corijenților în toate sensurile posibile!”, spune Adrian Gâdea.

De asemenea, a transmis președintele PSD Teleorman, de-abia acum încep să se vadă „consecințe grave ale obtuzității guvernamentale, în contradicție flagrantă cu restul Europei. Un studiu german recent arată că școala online are același efect asupra elevilor ca vacanța de vară!”
PSD cere guvernului să organizeze cursuri remediale, care, pe cât posibil să acopere lacunele din educația copiilor, arată președintele PSD Teleorman.
Însă, pentru ca orele remediale să poată fi ținute, este nevoie ca guvernul să pună la dispoziție atât spațiile necesare, cât și resursele financiare pentru plata profesorilor care vor fi implicați în acest efort de recuperare a materiei.
„Sute de mii de copii din familiile care nu-și permit plata meditațiilor particulare au nevoie imperioasă de acest sprijin și guvernul României este obligat să-l asigure! Toți copii au dreptul la educație și, pe cât posibil, statul trebuie să le asigure șanse egale”, mai spune Adrian Gâdea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here