Adrian Gâdea: “Casa memorială Marin Preda intră în patrimoniul public al județului, devenind un obiectiv cultural”

0

Întruniți în ședință ordinară, luni, consilierii județeni au adoptat proiectul de hotărâre privind cumpărarea de către județul Teleorman, prin Consiliul Județean Teleorman, a imobilului monument istoric „Casa memorială „Marin Preda”. Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean, a precizat că, astfel, Casa memorială Marin Preda intră în patrimoniul public al județului, devenind un obiectiv cultural.

 

Prin urmare, monumentul istoric, care se află în prezent într-o vizibilă stare de degradare, revine în proprietatea județului, după ce a fost cumpărat, în anul 2014, de la o nepoată a scriitorului, de asociația deținută de Marius Tucă.

 

“Casa memorială „Marin Preda” – intră de azi în patrimoniul public al județului, devenind un obiectiv cultural.

Astăzi a avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Teleorman, în care au fost adoptate 20 de hotărâri de consiliu județean. Dintre cele mai importante proiecte de hotărâre aprobate sunt: proiectul privind cumpărarea de către județul Teleorman, prin Consiliul Județean Teleorman, a imobilului monument istoric „Casa memorială „Marin Preda”; proiectul privind aprobarea documentației tehnico- economice pentru obiectivul de investiții ” Reabilitarea DJ 601 B, BLEJEȘTI (DJ 503) – Cosmești (DJ 601C), pentru care urmează să fie emis ordinul de începere a lucrărilor”, a precizat Adrian Gâdea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here