Adrian Gâdea anunță „Creditul fermierului” și „subvenționarea cu 50% a energiei pentru irigații”!

0
Președintele PSD Teleorman Adrian Gâdea anunță o serie de măsuri luate de guvern pentru a veni în sprijinul fermierilor, între care credite cu dobândă fixă de doar 1,95% (urmând ca fiecare fermier să poată primi 280.000 de euro pentru acoperirea ROBOR pe 5 ani), precum și acoperirea a 50% din facturile pentru energia electrică utilizată la pompele pentru irigațiile agricole.

 

Credite cu dobândă fixă de doar 1,95% pentru fermieri! Fiecare fermier poate primi 280.000 de euro pentru acoperirea ROBOR pe 5 ani. Guvernul a alocat aproape 165 de milioane de euro pentru această măsură.
Guvernul va acoperi 50% din facturile pentru energia electrică utilizată la pompele pentru irigațiile agricole. Acest sprijin, alături de asigurarea APEI GRATUITE pe canalele principale de irigații, stimulează folosirea sistemelor de irigații pentru obținerea unor producții mai bune.
Alte măsuri adoptate de guvern în mai puțin de o lună de la acordul încheiat cu fermierii:
Echivalarea permisului de conducere categoria B cu TR1 precum și înmatricularea utilajelor doar pe baza înregistrării la primărie, fără obligativitatea CIV și ITP.
Acordarea a 100 euro/ha pentru culturile din toamna anului 2022 și a 100 de euro/animal pentru crescătorii de vaci de carne. Sprijinul se acordă proporțional și crescătorilor de porci și păsări pe baza unei formule de calcul.
Actualizarea subvenției la motorină. Astfel, fermierii vor primi pentru anul 2024 subvenție la motorină la valoarea maxim posibilă, respectiv 2 lei/litru! Asta înseamnă CARBURANT pentru agricultură MAI IEFTIN CU 25%!
Amânarea ratelor fermierilor aflați în dificultate din cauza secetei”, a transmis Adrian Gâdea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here