Adrian Gâdea a vorbit despre starea spitalelor din subordinea Consiliului Județean

0

Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean Teleorman, a vorbit, marți, într-o conferință de presă, despre starea spitalelor aflate în subordinea instituției pe care o conduce. În cadrul conferinței de presă, președintele Consiliului Județean a vorbit despre întâlnirea cu managerii unităților medicale din directa subordonare a instituției, în cadrul căreia a fost pus la curent cu starea tehnică a aparaturii din dotare, dar și despre personalul medical care își desfășoară activitatea în spitalelor.

Întâlnirea cu managerii spitalelor a avut loc, spune Adrian Gâdea, în contextul tragediei de la Spitalul din Piatra Neamț, când mai multe persoane și-au pierdut viața în urma incendiului izbucnit în secția de terapie intensive.

În ceea ce privește personalul medical, Adrian Gâdea a spus că a cerut celor trei manageri de spitale din subordinea Consiliului Județean – Spitalul Județean de Urgență, Spitalul de Pneumoftiziologie Roșiori de Vede și Spitalul de Psihiatrie Poroschia, să demareze procedurile pentru ocuparea posturilor necesare.

În ceea ce privește starea tehnică a aparaturii din spitalele subordinate Consiliului Județean, Adrian Gâdea a declarat că nu există, pentru moment, probleme și că sunt încheiate contracte de mentenanță cu firme specializate, care se ocupă de verificarea echipamentelor.

Tot în cadrul conferinței de presă de marți, Adrian Gâdea a vorbit și despre finanțarea spitalelor din județ, de la debutul pandemiei de coronavirus.
De la începutul pandemiei, Consiliul Județean Teleorman a alocat sprijin financiar pentru Spitalul de Urgență Alexandria, în valoare de 12.283.000 de lei, pentru achiziția de echipamente de protecție, materiale sanitare și dezinfectanți și achiziționarea acelui aparat de testare. De asemenea, Consiliul Județean a alocat 383.000 de lei pentru celelalte două spitale din subordine, bani necesari, de asemenea, pentru achiziția de echipamente și cele necesare prevenirii răspândirii noului coronavirus. Pe lângă acest sprijin financiar acordat direct spitalelor din subordinea Consiliului Județean, la solicitarea celorlalte primării Consiliul Județean a mai acordat sprijin financiar municipiului Roșiori de Vede, în valoare de 2.261.000 lei, bani care au ajuns ulterior la Spitalul Caritas, și câte 350.000 de lei pentru Zimnicea, Videle și Turnu Măgurele, care au ajuns la spitalele din subordine”, a declarat Adrian Gâdea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here