Administrația roșioreană se îngrijește de Bunicii Comunității!

0
”BUNICII COMUNITĂȚII – servicii sociale și socio-medicale pentru persoane vârstnice”
“Primăria Municipiului Roșiorii de Vede urmează să semneze cel de-al 8-lea contract de finanțare pe fonduri europene, accesate în mandatul 2016-2020, valoare totală de finanțare fiind de 16450000 euro”, aflăm dintr-o postare pe rețeaua de socializare Facebook a  Cristianei Piper Savu, viceprimarul Municipiului Rosiorii de Vede.
“Este vorba de proiectul ”BUNICII COMUNITĂȚII – servicii sociale și socio-medicale pentru persoane vârstnice”, proiect al cărui obiectiv general este creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale pe rază Municipiului Roșiorii de Vede, prin înființarea serviciului de îngrijire la domiciliu și furnizarea serviciilor sociale specifice, adaptate nevoilor grupului țintă format din 110 de persoane vârstnice aflate în situații de dependență și/sau în risc de excluziune socială. Valoarea totală a proiectului este de 607.000 euro (2.800.000 lei)
Unitatea de îngrijire la domiciliu destinată persoanelor vârstnice din Municipiul Roșiorii de Vede va furniza următoarele servicii:
– servicii sociale privind îngrijirea persoanei, prevenirea marginalizării sociale și sprijinirea în vederea reintegrării sociale, sprijin pentru plata unor servicii și obligații curente, îngrijirea locuinței și gospodăriei, ajutor pentru menaj, prepararea hranei;
– servicii socio-medicale privind, în principal, ajutorul pentru realizarea igienei personale, readaptarea capacităților fizice și psihice, adaptarea locuinței la nevoile persoanei vârstnice și antrenarea la activități economice, sociale și culturale;
– servicii medicale, sub formă consultațiilor și îngrijirilor medicale la domiciliu, administrarea de medicamente, acordarea de materiale sanitare și dispozitive medicale.
Acestea constituie măsuri concrete destinate persoanelor vârstnice pentru a permite acestora să dispună de resurse suficiente pentru o existenţă decentă, să poată participa activ la piaţa publică, socială şi culturală şi să decidă asupra propriei vieţi, să ducă o existenţă independentă, cât mai mult timp posibil.
Totodată, proiectul „Niciodată singur – Sprijin pentru bunicii comunității” identifică o abordare nouă a unei probleme sociale-calitatea precară a vieții persoanelor vârstnice din Municipiul Roșiorii de Vede”, se mai arată în postare.
Viceprimarul, Cristiana Piper Savu aduce la cunoștință și Obiectivele specifice ale proiectului:
“1. Creșterea calității serviciilor oferite, prin licențierea serviciului de îngrijire la domiciliu, în termen de maxim 6 luni de la semnarea Contractului de finanțare.
2. Facilitarea accesului la ocupare, prin crearea a 20 noi locuri de muncă, în termen de 2 luni de la semnarea Contractului de finanțare.
3. Dotarea serviciului de îngrijire la domiciliu, prin achiziția echipamentelor specifice, necesare funcționării, în termen de 30 luni de la semnarea Contractului de finanțare.
4. Asigurarea coșului lunar de alimente la domiciliul persoanelor vârstnice, pe o perioadă de 24 luni de la licențierea Serviciului de Îngrijire la Domiciliu.
5. Asigurarea serviciilor socio-medicale și de îngrijire la domiciliul persoanelor vârstnice, pe o perioadă de 24 luni de la licențierea Serviciului de Îngrijire la Domiciliu.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here