Acuzații grave la adresa Primariei Olteni. Consiliul local al comunei Olteni s-a întrunit doar de 4 ori în acest an

0
Acuzații grave la adresa Primariei Olteni.
De când a ajuns primar al comunei Olteni, Violeta Ionescu a instaurat propriile reguli într-un dispreț total al legii pe care a jurat să o respecte. Din iunie 2017, când a câștigat alegerile în fața fostului edil Emilian Mărcușanu, Violeta Ionescu a promovat în funcții cheie ale administrației oameni care să-i susțină necondiționat deciziile, chiar și atunci când acestea sunt în afara legii, relateaza Ziarul Contrapunct

Un exemplu elocvent este secretarul comunei, Steluța Oprea, fost referent, instalată cu delegație în această funcție după alegerile din 2017 când  fostului secretar s-a pensionat. Deși, conform atribuțiilor specifice functiei, secretarul își asumă răspunderea pentru legalitatea actelor emise de consiliul local, Steluța Oprea nu are nici o problema dacă ședințele de consiliu local se desfășoara doar când are chef sau timp doamna primar.

Doar patru ședințe de consiliu local au avut loc în anul 2019, una în februarie, alta în aprilie, următoarea în iunie, iar ultima în luna octombrie, dupa cum ne-au declarat mai mulți consilieri locali. În luna noiembrie s-a încercat de trei ori întrunirea consiliului local, de fiecare dată fără succes. Inițiativa convocării consiliului local în luna noiembrie a venit din partea majorității aleșilor comunei Olteni. Chiar dacă toate documentele au fost transmise secretarului Primăriei Olteni și primarului în timp util, conform legii, ședința convocată pentru data de 26 noiembrie  nu a avut loc nici acum. S-a mai încercat de două ori întrunirea consiliului local, pe 29 noiembrie și 5 decembrie, dar de fiecare dată primarul și secretarul nu au avut timp de ședințe. Mai grav este că indemnizațiile de ședință au fost plătite membrilor consiliului local în fiecare lună, chiar dacă nu nu au avut loc ședinte, fapt recunoscut de aleșii locali cu care am stat de vorbă.

Documente falsificate pentru a proteja firma locală Salubris, finanțată din bugetul local

Dizolvarea societății Salubris, aflată în subordinea consiliului local, este unul dintre motivele divergențelor apărute între edilul localității Olteni și consiliul local, de fapt a grupul majoritar PSD din forul legislativ local. De peste un an se încearcă dizolvarea acestei societăți, care are ca obiect principal de activitate colectarea deșeurilor, servicii pe care nu le mai poate asigura după ce operatorul județean de salubritate Polaris a preluat această activitate.

Conform celor declarate de câțiva consilieri locali, firma Salubris  nu mai are administrator de un an, dar numărul angajaților crește și ar fi ajuns la 27, dar nimeni nu știe cu ce se ocupă aceștia. O altă acuzație gravă lansată de aleșii locali o vizează pe Steluța Oprea, secretarul comunei Olteni despre care se spune că a modificat numărul voturilor exprimate într-o ședintă de consiliu local din luna octombrie 2018, când s-a votat pentru dizolvarea societătii Salubris, dar în procesul verbal al ședinței a apărut altceva.

Numai în luna noiembrie 2019, firma Salubris a primit de la Primăria Olteni suma de 58.414,27 lei pentru prestarea unor servicii pentru comunitate. Alte două plati, de cate 132.500 lei fiecare, catre aceeasi firma Salubris și identificate de noi, au fost făcute în  luna martie, ambele pentru amenajare și întreținere spații verzi.

Primăria  Olteni nu are viceprimar de șase luni

Violeta Ionescu, primarul comunei Olteni pare să se simtă confortabil fără sprijinul  unui viceprimar pentru că nu are nici cea mai mică intenție să dea curs solicitării venite din partea unor membri ai consiliului local care au cerut încă din luna septembrie, printr-o adresă oficială, covocarea unei ședințe extraordinare pentru alegerea viceprimarului localității. Adresa semnată de patru consilieri din grupul PSD a fost înregistrată la Primăria Olteni pe 30 septembrie 2019 și nu a primit nici un răspuns până acum. De altfel, conform legii administrației publice locale nr.215, consiliul local trebuie să se dizolve de drept daca acesta nu se întrunește timp de două luni consecutiv.

Primărița  cheamă poliția să alunge jurnaliștii din fața primăriei 

De la edilului șef al comunei Olteni, Violeta Ionescu, nu am reușit să aflăm nimic în legătura cu cele sesizate de consilierii locali. Doamna primar nu numai că ne-a trântit ușa în nas pe motiv că nu are timp de noi, dar a chemat și politia, iar doi “apărători” ai domniei sale, “niște cetățeni ai comunei aflați întâmplător acolo”, au încercat să ne scoată cu forța din primărie. Nu știm ce a reclamat doamna primar,  dar polițistul sosit la fața locului, cel mai probabil agent la postul din comună, a dorit să știe cine suntem și cu ce treabă am venit la primărie. S-a lămurit destul de repede că nu suntem periculoși, așa că s-a îndreptat spre biroul primăriței să o liniștească. Aceasta să fie menirea polițiștilor de la postul din Olteni?

Prefectul și subprefectul județului sunt cu bagajele la ușă și se eschivează să vorbească despre situația de la Olteni

Teoretic, Prefectura Teleorman trebuie să știe ce se întâmplă la Primăria Olteni, iar din informațiile noastre nu sunt straini de situația din consiliul local. Deși am bătut timp de două zile pe la ușile prefectului și subprefectului nu am reușit să obținem nici o informație pe acest subiect. Cei doi sunt cu bagajele la ușă așteptând să fie schimbați din funcție de noul Guvern și nu au chef să dea explicații despre ilegalitățile de la Olteni, chiar dacă asta este fix treaba lor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here