Acuzații extrem de grave ale PSD la adresa Guvernului Orban: „Un nou tun financiar marca PNL”

0

Sub pretextul că vin în ajutorul companiilor românești, Executivul condus de Ludovic Orban pregătește o schemă de ajutor de stat “cu dedicație”, care va ajuta trei companii multinaționale, susține senatorul PSD Ștefan Radu Oprea.

Social-democratul le atrage atenția atât premierului Ludovic Orban, cât și ministrului Finanțelor publice, Florin Cîțu, că legea lobby-ului nu este, încă, în vigoare în România și că, și dacă ar fi fost, “în cazul de față, sub paravanul lobby-ului se ascunde un trafic de influență”. “Fațada o constituie creditul comercial și nevoia de lichiditate a firmelor românești. În fapt, cele trei companii care asigură creditul comercial, activitate din care au făcut bani foarte frumoși anii trecuți, vor să fie asigurate la rândul lor din banii cetățenilor români. Atrag atenția guvernanților că legea lobbyului nu este votată în Romania. Dar nici nu conteaza, pentru că în cazul de față, sub paravanul lobby-ului se ascunde un trafic de influență. Așa că domnilor Orban, Cîțu, Stamule, ar fi cazul să fiți neliniștiți. Va veni momentul în care veți răspunde în fața românilor și a legii”, a scris senatorul PSD pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Totodată social-democratul Ștefan Radu Oprea explică și mecanismul prin care ar urma să ajute Executivul Orban cele trei companii la care face referire.

În economia românească, valoarea creditului furnizor este de trei ori mai mare decât cea a creditului comercial. Foarte multe firme se asigură pentru riscul de neplată al facturii la termen. Cele trei companii multinaționale Coface, Euler Hermes și Atradius pun la dispoziția companiilor instrumentul respectiv. Funcționează ca RCA-ul în cazul automobilelor. Aici a intervenit dl. Iancu Guda, reprezentant Coface, care face „lobby” la guvern, direct la dl.Orban. Dl. Cîțu sprijină măsura și propune interventia statului prin Fondul de Garantare, unde șefi sunt Dl. Păun și dl. Nancu sau Fondul de Contragarantare, unde șef este dl. Glăvan, cu toții numiți de…ați ghicit…dl.Cîțu. Și astfel cercul se închide cu dl. Stamule care este responsabil cu propaganda în presă. Banii contribuabililor români se vor duce către companiile multinaționale, în loc să avem grijă de copiii și pensionarii României. Și vom plăti noi în locul reasiguratorilor„, scrie senatorul PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here