Accelerarea campaniei de vaccinare, discutată de prefectul Emilia Paraschivescu cu primarii din Teleorman

0

În județul Teleorman, numărul total de doze de vaccin administrate, de la demararea campaniei de vaccinare și până pe data de 27 mai, este de 97.102. Au fost vaccinate 52.845 persoane cu doza 1, 41.931 de persoane cu doza 2 și 2.326 de persoane cu vaccin Johnson&Johnson prin intermediul medicilor de familie.

Ce anume ar trebui făcut pentru ca numărul persoanelor vaccinate împotriva noului coronavirus să crească la nivelul județului Teleorman a discutat prefectul județului, Emilia Paraschivescu, cu primarii localităților teleormănene, în cadrul unor întâlniri care au avut loc în perioada 26-28 mai, în Alexandria, Roșiorii de Vede, Turnu Măgurele, Zimnicea și Videle.

La întâlnirile în cadrul cărora au fost căutate soluții pentru intensificarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, în special în zonele rurale ale județului, au luat parte și vicepreședinții Consiliului Județean Teleorman, Raluca Fedeleș și Adrian Florescu.

În cadrul discuțiilor, prefectul Emilia Paraschivescu a cerut autorităților să transmită în comunitățile locale mesaje de susținere a campaniei de vaccinare și de conștientizare a beneficiilor imunizării împotriva COVID-19 și a reiterat, totodată, faptul că vaccinarea este, în prezent, cea mai sigură cale de reîntoarcere la normalitate.

Totodată, pentru continuarea campaniei de vaccinare s-a solicitat sprijinul administrațiilor locale pentru a realiza o situație a persoanelor care doresc să se imunizeze.

 

36 de persoane, vaccinate la Frăsinet de echipa mobilă organizată de Direcția de Sănătate Publică

 

O echipă mobilă organizată de Direcția de Sănătate Publică Teleorman a desfășurat, vineri, o campanie de imunizare folosind vaccin produs Pfizer–BioNTech în localitatea Frăsinet, acolo unde au fost vaccinate 36 de persoane.

Administrarea celei de-a doua doze de vaccin va fi făcută, peste 21 de zile, tot prin deplasarea unei echipe mobile în localitatea Frăsinet.

Activitatea echipelor mobile de vaccinare se desfășoară la nivel județean, cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică Teleorman și al structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne, sub coordonarea Instituției Prefectului – județul Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here