A fost predat amplasamentul pentru execuția lucrărilor la obiectivul de investiții ,,Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, în Municipiul Alexandria”

0
Vineri, 23.03.2023, a avut loc predarea amplasamentului în vederea execuției lucrărilor de construcții în cadrul proiectului ,,Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, în Municipiul Alexandria”.

Proiectul, cu o valoare totală de 748.476,00 lei, inclusiv T.V.A., și cu o durată de implementare de 8 luni, este finanțat prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ, anunță reprezentanții Primăriei Alexandria.

Obiectivul de investiții ”Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în Municipiul Alexandria”, prevede instalarea a trei stații de reîncărcare, fiecare stație fiind prevăzută cu două puncte de reîncărcare, pe următoarele amplasamente:

Amplasament 1: situat în intravilanul municipiului Alexandria, aflat în proprietatea Consiliului Local al Municipiului Alexandria, vizavi de S.C. ELECTROTEL S.A.

Amplasament 2: situat în intravilanul municipiului Alexandria, aflat în proprietatea Consiliului Local al Municipiului Alexandria, strada Dunării, nr. 180-190, în apropiere de A.N.A.F (pe amplasamentul parcării existente).

Amplasament 3: situat în intravilanul municipiului Alexandria, aflat în proprietatea Consiliului Local al Municipiului Alexandria, strada Libertății, tronson 5, în vecinătatea Spitalului Județean Alexandria (pe amplasamentul parcării existente).

Prin montarea stațiilor de reîncărcare a mașinilor electrice, instituția oferă soluții alternative la tehnologiile convenționale bazate pe motoare cu ardere internă și pe combustibili clasici și încurajează cetățenii din municipiul Alexandria, asigurându-le suport și infrastructura facilă de realimentare, să opteze pentru tehnologia electrică, determinând astfel, prin reducerea poluării cu noxe/ gaze de eșapament, un impact prietenos cu mediul natural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here