99 de accidente rutiere, cu 9 morți și 6 răniți grav, pe drumurile din Teleorman, de la începutul anului

0

Pe raza județului Teleorman, de la începutul anului și până în prezent, s-au produs 99 de accidente rutiere, în urma cărora nouă persoane au decedat, șase au fost grav rănite, iar alte 131 au suferit vătămări ușoare.

Printre cauzele generatoare ale accidentelor rutiere, la nivelul județului Teleorman, cele mai frecvente sunt neacordarea de prioritate vehiculelor, alte preocupări de natură să distragă atenția în timpul mersului și viteza neadaptată condițiilor de drum, potrivit IPJ Teleorman.

Încălcarea regulilor privind circulația pe drumurile publice constituie unul dintre factorii care pun în pericol integritatea corporală, viața și sănătatea participanților la trafic și nu numai.

Numai în ultimele 24 de ore, polițiștii teleormăneni au depistat doi bărbați care au condus autoturisme pe drumurile publice, deși nu aveau acest drept. În ambele cauze au fost întocmite dosare penale.

Astfel, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au depistat un bărbat de 59 de ani, din municipiul București, care conducea un autoturism pe VO6F, pe raza localității Alexandria, având exercitarea dreptului de a conduce suspendată din data de 05.04.2021.

De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roșiori de Vede au depistat un bărbat în vârstă de 70 de ani, tot din municipiul București, care conducea un autoturism pe DE 70, deși nu avea dreptul de a conduce autoturisme pe teritoriul României, având permis de conducere emis de autoritățile canadiene.

Polițiștii atrag atenția cu privire la necesitatea respectării prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here