70 de evenimente intr-un singur Weekend pentru pompierii teleormăneni!

0

Bilanțul acestui weekend: 66 cazuri SMURD, un incendiu, 2 salvări de animale, o asigurare măsuri P.S.I. și 11 misiuni de recunoaștere și informare preventivă.

În acest sfârșit de săptămână pompierii militari teleormăneni au intervenit la 70 de evenimente, dintre care: 66 de cazuri SMURD, un incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Didești, 2 misiuni de salvare a unor animale și o misiune de asigurare măsuri P.S.I., se arată in comunicatul de presa al ISU A.D. Ghica Teleorman.

Totodată, echipajele de salvatori au executat în aceste zile 11 misiuni de recunoaștere și informare în domeniul situațiilor de urgență la unitățile de învățământ, de cult și operatorii economici din raionul de intervenție al subunităților operative.

Incendiu de locuință, în localitatea Didești

​Ieri, 11 iunie, la ora 15.01, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii militari au fost alertați de izbucnirea unui incendiu la o locuință din localitatea Didești.

​La fața locului au acționat două echipaje de pompieri din cadrul Punctului de lucru Dobrotești, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD. Deoarece până la sosirea militarilor o butelie de la aparatul de gătit a explodat, flăcările se propagaseră rapid la acoperișul casei de locuit, realizat din astereală din lemn învelită cu țiglă, pe o suprafață de cca. 25 mp, și la bunurile materiale din două camere (un pat, două uși, un șifonier, 2 fotolii, un televizor, un frigider și un calorifer electric) existând pericolul distrugerii întregului imobil.

​Pompierii au reușit să localizeze și să lichideze focul în stadiul în care a fost găsit, fiind salvate bunuri materiale apreciate la peste 15000 de lei. Valoarea pagubelor înregistrate a fost estimată la suma de 10000 de lei.
​Din primele cercetări efectuate la fața locului pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu a reieșit faptul că evenimentul a avut loc din cauza unor defecțiuni la sistemul de alimentare cu gaz al aparatului de gătit.
​Din fericire, la această intervenție nu s-au înregistrat victime.

Două misiuni de salvare a animalelor

Pompierii militari au intervenit în cursul zilei de ieri pentru salvarea a două animale, o bovină și o cabalină, din gospodăriile unor cetățeni din localitățile Blejești și Călinești.
La Blejești, pompierii militari din cadrul Detașamentului Videle împreună cu membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității, care au venit la fața locului cu un buldoexcavator, au improvizat un sistem de scoatere din furtunuri de refulare a apei, ridicând bovina la suprafață dintr-un canal de colectare, de aproape 2 m adâncime.

În ceea ce privește intervenția de salvare a celui de-al doilea animal, care era căzut într-un jgheab improvizat, pompierii au folosit echipamentul de descarcerare pentru eliberarea sa.
Proprietarii le-au mulțumit salvatorilor pentru ajutor, aceștia menționând că ele constituie principala sursă de venit în cadrul gospodăriilor lor.

 

11 misiuni de recunoaștere/instruiri în domeniul situațiilor de urgență

Echipajele subunităților din cadrul ISU „A.D. Ghica” Teleorman au executat la sfârșitul săptămânii un număr de 11 misiuni de recunoaștere în teren având ca scop pregătirea personalului în vederea cunoașterii riscurilor asociate obiectivelor din raioanele de intervenție, precum și educarea și instruirea utilizatorilor asupra modului de acțiune în cazul producerii unor situații de urgență, la unitățile de învățământ, de cult și operatorii economici.

Cele 11 recunoașteri au fost efectuate în localitățile Slobozia Mândra, Pietroșani, Poroschia, Furculești, Zimnicea, Botoroaga, Olteni, Buzescu și Turnu Măgurele și Alexandria.

 

66 de intervenții ale echipajelor SMURD

 

În cazul intervenţiilor SMURD cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost: hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme, potrivit purtătorului de cuvânt, Maior Adrian Gelu Dragomir.

După acordarea primului ajutor, persoanele cu probleme medicale au fost transportate la unitățile spitalicești pentru investigații medicale amănunțite și acordarea de îngrijiri de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here