5.106 teleormăneni şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Teleorman

0

Ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Teleorman au fost încadrate în muncă 5.106 persoane, dintre care 2.481 femei, în perioada ianuarie – septembrie 2020.

Din totalul persoanelor încadrate în muncă de la începutul anului, 2.357 au peste 45 de ani, 1.085 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 952 au între 25 și 35 de ani, iar 712 sunt tineri sub 25 de ani .

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 2.119 provin din mediul urban, iar 2.987 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (2212), urmat de cei cu studii profesionale/arte si meserii – 1288 persoane, apoi de cei cu studii gimnaziale -1273 persoane si cei cu studii universitare sunt 217 iar cei cu studii postliceale sunt în număr de 66.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Teleorman, 5.019 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în perioada ianuarie – aprilie, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 10.928 persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here