5.000 de puieţi vor fi plantaţi la Siliştea Gumeşti, în cadrul campaniei “Plantăm fapte bune”

0

Voluntarii ”Plantăm fapte bune în România” se vor reuni în data de 25 martie la Siliștea Gumești, județul Teleorman, pentru prima acțiune de împădurire din acest an. Astfel, 5.000 de puieți forestieri, dintre care 50% specii de stejar, iar diferenta specii ajutătoare precum frasin de câmp, artar, jugastru și ulm de câmp vor fi plantați pe o suprafață de 1 hectar. Acțiunea reprezintă o continuare a plantării începute în toamna lui 2016, când 7.500 de puieți forestieri au fost plantați pe o suprafață de 1,5 hectare.

“Continuăm acțiunea la Siliștea-Gumești unde ne-am propus să creăm o perdea de protectie atât a malului paraului Câinelui, cât si a unei bune părți din localitate, perdea ce se va întinde pe câteva hectare. În 25 martie, în jur de 300 de voluntari vor avea bucuria plantării în locul unde s-a născut și a copilărit marele romancier Marin Preda”, declară Viorel Lăcătuș, vicepreședinte Plantăm fapte bune în România.

Sub sloganul “Plantăm ! Îngrijim ! Împădurim !”, inițiativa lansează o nouă mobilizare civică în masă pentru a creste suprafața împădurită a României. Acțiunea din 25 martie, va fi urmată de o mobilizare civică în toamnă. Pentru actiunea programată în 18 noiembrie în care sunt vizate 15 judete, organizatorii căută atât terenuri care pot fi împădurite și incluse în fond forestier, cât si colegi de proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here