44 de focare de pestă porcină africană active în Teleorman

0

44 de focare de pestă porcină africană (PPA) erau active, la nivelul județului Teleorman, joi, 22 iulie, cu 19 mai multe decât la precedenta raportare, când în Teleorman erau active 25 de focare, conform cifrelor Autorității Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Potrivit sursei citate, joi, 22 iulie, la nivel național erau active 125 de focare pestă porcină africană (PPA), dintre care două focare în exploatații comerciale și un focar într-o exploatație comercială de tip A, fiind afectate 45.794 de porcine.

În schimb, de la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate 5.800 de cazuri la mistreți în 41 de județe. În Teleorman, au fost confirmate 492 de cazuri la mistreți găsiți morți și alte 50 de cazuri la mistreți vânați.

Pesta porcină africană nu produce îmbolnăviri la oameni, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact dezastruos la nivel economic și social.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here