41.5% rata de promovare în a doua sesiune a Bacalaureatului, în Teleorman

0

Primele rezultate la probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, au fost afișate pe 31 august, iar candidații nemulțumiți de notele obținute au putut depune contestații în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (1- 3 septembrie), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.

Înainte de afișarea rezultatelor finale, reprezentanții Ministerului Educației au făcut însă o analiză a rezultatelo obținute, din care reiese că, la nivelul județului Teleorman, rata de promovare în a doua sesiune a examenului maturității este de 41.5%. S-au înscris la examen 772 de candidați, au fost prezenți în sălile de concurs 604 și au absentat 168 dintre absolvenții de liceu. De asemenea, un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

În urma corectării lucrărilor, s-a constata că 358 de candidați nu au reușit să obțină o medie mai mare de 6, pentru a promova examenul. Alți 245 de candidați au reușit însă să promoveze examenul maturității, cei mai mulți cu medii cuprinse între 6 și 6.49, respectiv 103 dintre aceștia. Au fost însă și două medii cuprinse între 8.50 și 8.99, dar și o medie între 9 și 9.49.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here