190 de absolvenți din județ au absentat de la prima probă a Evaluării Naționale

0

2.379 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Teleorman au participat la prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale, respectiv cea de Limba și literatura română, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Teleorman.

Dintre cei 2.569 de absolvenți înscriși în sesiunea 2-27 iunie, 190 au absentat la proba de luni, 15 iunie.

Nu au fost înregistrate cazuri de elevi a căror temperatură să fie peste maximul admis și nici cazuri de elevi eliminați din examen, conform datelor ISJ Teleorman.
Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie (Matematică), urmând ca primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale ale Evaluării Naționale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here