19.540 mii lei din Fondul de rezervă pentru localitățile din Teleorman

0

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a alocat, în ședința de marți, 726.600 mii de lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru 3.080 de unități
administrativ-teritoriale.

Fondurile au fost alocate la solicitarea autorităților locale, prin Instituțiile Prefecților și Consiliile Județene din fiecare județ, pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și dezvoltare ale autorităților administrației publice locale, cheltuieli care necesită a fi efectuate până la sfârșitul anului 2022.

Prin proiectele de hotărâre transmise s-au solicitat sume pentru unitățile administrativ-teritoriale pentru care nu a fost posibilă, din bugetele proprii, finanțarea pentru unele categorii de cheltuieli de strictă necesitate precum cheltuieli de funcţionare (salarii, iluminat
public, salubritate etc.), sentințe, cofinanțarea proiectelor, asigurarea cu energie termică a instituțiilor publice, corecții financiare, cheltuieli de capital, cât şi alte cheltuieli neprevăzute.

Astfel, potrivit actului normativ adoptat, 9 consilii județene, precum și sectorul 6 al municipiului București, 83 de municipii, 206 orașe și 2.781 de comune primesc finanțare.
Localitățile din Teleorman – municipii, orașe, comune – au primit 19.540
mii lei, potrivit actului normativ adoptat. Municipiile și orașele au primit câte 300 mii lei, în timp ce sumele alocate localităților rurale sunt cuprinse între 80 mii lei (Vârtoape) și 550 mii lei (Orbeasca).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here