164 de ani de la Mica Unire, sărbătoriți la Alexandria

0

Împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române înfăptuită în 1859 sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza a fost marcată de autoritățile județene și cele de la nivel local și la Alexandria.

 

La evenimentul care a avut loc, marți, la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza din municipiul reședință de județ au luat parte reprezentanți ai Instituției Prefectului, Consiliului Județean, Primăriei Alexandria, precum și parlamentari și reprezentanți ai instituțiilor publice deconcentrate, consilieri județeni și locali și reprezentanți ai partidelor politice.

Ceremonia a debutat cu prezentarea onorului și intonarea Imnului, a continuat cu oficierea serviciului religios, scurte discursuri și depunerea de jerbe și coroane de flori. La final, după un scurt spectacol oferit de Ansamblul Burnasul, toți cei prezenți la eveniment s-au prins în Hora Unirii.

Și, în ciuda vremii neprietenoase, numeroși alexăndreni, de toate vârstele, au ales să-și rupă jumătate de oră din ziua de luni, pentru a participa la celebrarea a 164 de ani de la Mica Unire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here