14 școli și 30 de grădinițe, toate din mediul rural, nu sunt autorizate

0

Echipe mixte constituite din reprezentanți ai Instituției Prefectului – Județul Teleorman, Direcției de Sănătate Publică Teleorman și Inspectoratului Școlar Județean Teleorman au verificat, în perioada 30 august- 9 septembrie 2021, unitățile de învățământ de pe raza județului Teleorman, în vederea constatării stadiului pregătirii unităților școlare pentru începerea în bune condiții a anului școlar 2021-2022.

Controalele igienico-sanitare au vizat următoarele aspecte: existența autorizației sanitare de funcționare; starea clădirilor; starea spațiilor de învățământ; starea de igienă a grupurilor sanitare; modul de aprovizionare cu apă potabilă; modul de colectare și evacuare a deșeurilor; dotarea cu materiale și ustensile pentru curățenie și dezinfecție; starea terenurilor de joacă sau sport; măsuri de protecție împotriva COVID-19.

În urma acțiunii de verificare, din cele 344 de unități școlare din județ, în ceea ce privește liceele, sunt autorizate toate cele 21 de unități de învățământ preuniversitar. În schimb, din cele 122 de școli, în mediul urbal sunt autorizate toate cele 18, în timp ce în mediul rural sunt autorizate 90 din cele 104 existente.
În ceea ce privește grădinițele, din cele 196 funcționale la nivelul județului, toate cele 34 din mediul urban sunt autorizate, în timp ce în mediul rural sunt autorizate 132 din cele 162 existente.

Problemele identificate în timpul verificărilor au fost legate, în special, de: grupuri sanitare necorespunzătoare, nefuncționale; săli de clasă cu pardoseala sau tâmplăria deteriorate; lipsă spațiu amenajat și dotat corespunzător pentru suplimentul de hrană; lipsă gard împrejmuitor sau gard deteriorat; exterior clădire/acoperiș parțial deteriorat; truse sanitare incomplete sau cu un conținut cu termen de valabilitate depășit; nedepunere documentație pentru autorizare.

Direcția de Sănătate Publică Teleorman va desfășura acțiuni de control, în perioada 13-24 septembrie, pentru verificarea implementării măsurilor de organizare a activității școlare în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 în unitățile de învățământ preșcolar, școlar și liceal, acțiune în cadrul căreia se vor verifica și unitățile școlare neautorizate sanitar și a celor la care au fost depistate neconformități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here