0

Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni, iar potrivit datelor transmise, pentru Muntenia sunt așteptate temperaturiri ridicate, izolat caniculare, la începutul celei de-a doua săptămâni (13-14 iulie) când media maximelor va urca spre 34 de grade.

Variațiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative pe tot parcursul intervalului, transmit meteorologii, iar până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendința de scădere spre o medie regională de 31 de grade.

De asemenea, probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată în primele zile ale intervalului și după data de 14 iulie, când vor fi posibile averse torențiale și cantități importante de apă.
Pe de altă parte, a fost emisă și o avertizare meteorologică de temperaturi ridicate și disconfort termic, valabilă în intervalul 7 iulie – 11 iulie, pentru întreaga țară.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat valul de căldură se va intensifica în regiunile vestice și sud-vestice, unde va fi caniculă și disconfort termic accentuat. În restul teritoriului vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi în creștere, îndeosebi în sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here