124 de misiuni pentru pompierii teleormăneni, în ultimele 3 zile

0

Echipajele profesioniste ale ISU Teleorman au participat, în ultimele trei zile, la un număr de 124 de misiuni, dintre care 82 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, 34 incendii (un incendiu la o casă de locuit din localitatea Frumoasa, un incendiu autoturism în localitatea Necșești, un incendiu la un adăpost de animale din localitatea Conțești, un incendiu apartament în Alexandria, un incendiu la un elevator în localitatea Cervenia şi 29 incendii de vegetaţie uscată şi miriște, un eveniment rutier în localitatea Alexandria, la care pompierii militari au intervenit pentru descarcerarea unei victime, două activități de recunoaștere și cinci informări preventive la operatori socio-economici cu aglomerări de persoane.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Zimnicea au fost solicitați, marți, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, să intervină la un incendiu izbucnit la acoperișul unei case din localitatea Frumoasa. Deplasați la fața locului cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autocisternă și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea flăcărilor, după aproape două ore de luptă cu flăcările, pompierii au reușit să lichideze incendiul, în care a ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 30 mp. Din fericire, la această intervenție nu s-au înregistrat victime, valoarea bunurilor salvate a fost estimată la peste 50.000 de lei, iar cea a bunurilor distruse la suma de 5.000 de lei.
Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs din cauza unui sistem de gătit amplasat necorespunzător față de materiale combustibile.

De asemenea, tot pe parcusul zilei de marți, pompierii din cadrul Detașamentului Zimnicea au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la un adăpost de animale, în localitatea Conțești. Salvatorii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autocisternă, împreună cu SVSU Conțești și SVSU Bragadiru cu două autospeciale de stingere. Aceștia au reușit să salveze mai multe utilaje agricole, estimate la aproximativ 1.120.000 de lei. Bunurile distruse, reprezentând un perete al grajdului și o parte din acoperiș, au fost estimate la suma de 10.000 de lei.

Cauza probabilă a acestui eveniment a fost un foc deschis lăsat nesupravegheat în apropierea materialelor combustibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here