104 misiuni pentru pompierii militari, în ultimele trei zile – 33 de incendii de vegetație uscată și miriști

0

Echipajele profesioniste ale ISU Teleorman au participat, în ultimele trei zile, la nu mai puțin de 104 de misiuni, dintre care 62 cazuri care au vizat paramedicii SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, transmit reprezentanții instituției.

Potrivit sursei citate, în perioada menționată, salvatorii au intervenit și la un accident rutier, produs pe raza municipiului Alexandria, în urma căruia au rezultat două victime, preluate de echipajele medicale ale SAJ și SMURD pentru a fi transportate la spital. În acest caz, echipajul de pompieri a continuat misiunea pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, precum și pentru îndepărtarea resturilor de caroserie, astfel încât traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță. Cazul a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări.

Tot în ultimele trei zile, pompierii militari au fost solicitați să intervină și la patru incendii, izbucnite la o anexă gospodărească din localitatea Botoroaga, la o locuință din Bragadiru, la o hală de depozitare a unor paleți din lemn, în Roșiorii de Vede și la un autoturism, pe raza localității Comoara.

La Botoroaga, pompierii au reușit să salveze casa de locuit și mai multe anexe gospodărești, apreciate la peste 70.000 de lei. Focul a distrus însă un adăpost de animale, construit din lemn, cauza probabilă a evenimentului fiind jocul copiilor cu chibriturile.

La Bragadiru, incendiul s-a manifestat la nivelul unei bucătării, cu pericol de propagare la întreaga casă de locuit. Incendiul a fost localizat de membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate, care au intervenit imediat cu o autospecială de stingere. În sprijinul acestora au ajuns și pompierii militari din cadrul Detașamentului Zimnicea, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o autocisternă, incendiul fiind stins în limitele găsite după aproximativ o oră. În acest caz au ars ori au fost deteriorate bunuri estimate la suma de 3.000 de lei, fiind salvate bunuri de peste 50.000 de lei. Cauza probabilă a acestui incendiu a fost o butelie defectă, ce prezenta scăpări de gaze, ele aprizându-se în timpul folosirii aparatului de gătit.

La Roșiorii de Vede, un incendiu a izbucnit la o hală de depozitare a paleților din lemn și a maselor plastice, cu pericol de propagare la întreaga construcție, pe o suprafață de cca. 200 mp. Ajunși rapid la fața locului cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o mașină de descarcerare și o ambulanță SMURD, pompierii militari roșioreni au reușit să localizeze și să lichideze incendiul înainte de a se extinde la celelalte bunuri materiale din apropiere.

Focul a distrus aproximativ 500 kg de mase plastice și gunoi menajer, precum și 30 de paleți din lemn, cauza probabilă a acestuia find o țigară nestinsă, aruncată la întâmplare. În acest caz, valoarea bunurilor salvate a fost apreciată la suma de 100.000 de lei.

La Comoara, pompierii militari din cadrul Punctului de lucru Drăgănești Vlașca, cu ajutorul unei autospeciale de lucru cu apă și spumă, au localizat și lichidat în limitele găsite un incendiu izbucnit la un autoturism. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 10.000 de lei, reprezentând distrugerea mașinii în proporție de 90%. Din fericire, la acest eveniment nu s-au înregistrat victime.

Tot în perioda menționată, salvatorii militari au intervenit și pentru deblocarea unei uși de acces în locuință, pentru a ajuta echipajele medicale în preluarea unei persoane cu probleme de sănătate, au avut o misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la un stâlp de electricitate, o intervenție pentru salvarea unei persoane căzute într-un beci și un transport al unui pacient confirmat cu virusul SARS-CoV2 la spital, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate;

De asemenea, pompierii teleormăneni au intervenit și pentru stingerea a 33 de incendii de vegetație uscată, miriște și gunoi menajer, izbucnite pe raza localităților Plopii Slăvitești, Drăgănești Vlașca, Scrioaștea, Voievoda, Ciuperceni, Roșiorii de Vede, Turnu Măgurele, Țigănești, Buzescu, Odobeasca, Videle, Vedea, Zâmbreasca, Cosmești, Năvodari, Videle, Talpa, Bujoru, Cârlomanu, Băneasa, Lăceni, Orbeasca Nanov și în apropierea DN 51, între localitățile Zimnicea și Izvoarele, cu pericol de propagare la gospodăriile cetățenești și culturile agricole din imediata apropiere, precum și de producere a unor accidente rutiere pe drumurile naționale și județene din cauza fumului dens ce a redus semnificativ vizibilitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here